Bundlinjen - med Magnus Barsøe

Episode 77: Elbiler på statsstøtte, jihadister plyndrer statskassen for millioner og finanssektorens tillidskrise

September 12, 2019

(00:35) Elbiler på statsstøtte. Salget af elbiler i Norge brager derudaf. Omkring 60 procent af alle solgte biler er elektriske. I Danmark er antallet under to procent. Men det skyldes hverken øget klima eller miljøbevidsthed. Det skyldes massiv statsstøtte for millioner. Men det giver ingen mening at subsidiere en efterhånden gammel teknologi så markant, lyder vurderingen.

(10:10) Jihadister har plyndret den danske statskasse for 97 millioner. I alt 14 forretningsmænd har i et spindelvæv af stråmænd svindlet de europæiske statskasser for millioner i moms- og skat i årevis. To jihadister havde en central rolle i den årelange malkning af den danske statskasse. Hvor hulen var Bagmandspolitiet?

(21:05) Finanssektorens tillidskrise. Hvidvask, skattesvindel og ulovlige investeringsprodukter har martret bankerne og sendt finanssektorens renomme i gulvet. Nu foreslår 24 forskere fra CBS en gennemgribende reform for at hæve borgernes tillid til den finansielle sektor. Men er det nok til at løse bankernes eksistentielle krise? Vi tvivler.

I studiet: Virksomhedsredaktør Søren Linding, kommentator Anders Heide Mortensen og debatredaktør Magnus Barsøe.